Piept de rață cu sos de portocale

Piept de rață cu sos de portocale

Ustensile necesare:

Cratiță profesională pentru sosuri 
Plită cu inducție
Pahar gradat
Tigaie
Frigider
Cuțit de bucătărie universal 
Cuțit de bucătărie pentru fructe și legume
Tocător din plastic pentru carne de pasăre 
Tocător din plastic pentru fructe și legume 
Clește
Recipient din inox
Cuptor
Storcător de fructe
 

Ingrediente:

Vin alb
Pară
Portocală
Divin
Ulei de măsline
Cimbrișor
Busuioc
Piept de rață
Ulei balsamic
Dovlecei
Ceapă
Morcov
Roșii
Carne de vită
 

Metodă de preparare:

Cheful Victor Mitin ne-a surprins frumos, cu o rețetă delicioasă, piept de rață cu sos de portocale.
Pentru prepararea sosului, bucătarul șef a luat o oală în care a turnat vin alb pe care a pus-o la foc pe plita cu inducție la care a adăugat o pară decojită. Între timp se taie cu un cuțit pentru fructe 2 portocale pe un tocător. Portocalele tăiate se storc într-un storcător manual pentru citrice. Sucul obținut se toarnă într-o tigaie incinsă la care se adaugă divin, care se dă foc.
Înainte de a pune pieptul de rață în tigaie, se crestează pielea în romburi. Se pregătește o tigaie în care punem pieptul de rață cu pielea în jos și lăsăm să se rumenească. Apoi se ia cu un clește și se pune într-o tavă la cuptor.
Vezi întreaga rețetă în video
Proiect realizat în parteneriat cu Metro Cash & Carry Moldova

 

Vitra © 2024