Coaste de miel. Rețetă pregătită de bucătarul-șef Petru Chicu

Coaste de miel. Rețetă pregătită de bucătarul-șef Petru Chicu

Recunoscut pentru măiestria sa de a găti cea mai bună carne din țară, Petru Chicu ne-a delectat cu coaste de miel la tigaie.

Ingrediente

Coaste de miel
Condimente pentru carne
Piper
Sare
Ulei de măsline
Oțet balsamic
Roșii
Morcov
Frunze de cimbru
Frunze de valeriană
Spanac
Lime
Divin

Ustensile necesare:

Recipient din oțel inoxidabil
Râșniță pentru sare
Râșniță pentru piper
Răzătoare
Tigaie
Plită pe inducție
Pensetă
Frigider
Decojitor legume
Cuțit pentru legume
Tocător
Clește
 
Bucătarul șef Petru Chicu a ales o tavă pe care a pus coastele de miel, iar cu ajutorul unei râșnițe a presurat piper, sare și condimentele pentru carne. După care a luat o tigaie pe care a incins-o la plita cu inducție, iar cu un clește a pus carnea în tigaie. Puterea plitei cu inducție a rumenit instant carnea.  S-a luat un ulcior cu divin și s-a stropit carnea, obținându-se un efect caramelizat.
Carnea se servește cu o salată de legume.
Vezi rețeta completă în video.
 

 

Vitra © 2024