Doradă cu spanac și cremă de sfeclă roșie. Rețetă pregătită de Chef Alexandr Julavschi

Doradă cu spanac și cremă de sfeclă roșie. Rețetă pregătită de Chef Alexandr Julavschi

Ingrediente:

Doradă – 400 g
Sfeclă roșie – 150 g
Spanac – 100 g
Ulei de măsline – 100 g
Usturoi – 1 căpățână
Ardei iute – 1 bucată
Oțet balsamic – 50 g
Unt - 100 g
Lămâie – 1 bucată
Roșii - 200 g
Ceapă – 200 g

Ustensile necesare obligatorii:

Foarfecă de bucătărie  
Cuțit
Pensetă
Tocător de culoare albastră din plastic de înaltă calitate cu o grosime de 20 mm destinat peștelui conform sistemului HACCP
Tigaie cu acoperire din teflon
Plită de masă cu inducție 3500 W
Râșniță pentru piper
Tavă
Cuptor de convecție electric TOUCH SCREEN, 500x930x700 mm, 6 tave GN 1/1, temperatura 30 - 270 °C
Răzătoare
Sită
Blender
 

Metoda de preparare

Bucătarul-șef, Alexandr Julavschi a luat o foarfecă de bucătărie cu care a înlăturat înotatoarele, solzii și oasele peștelui. După, acesta a fost împărțit în două jumătăți – o parte, pentru pârjoale și alta, pentru a fi pus la cuptor împreună cu legume.

Între timp, cheful a încins tigaia pe plita cu inducție și a adăugat sfecla roșie scăldată în ulei de măsline. După câteva minute, sfecla cu puțin ulei de olive și oțet balsamic a fost pusă într-un blender. Pasta obținută în doar câteva secunde este folosită pe post de décor.

Vezi întreaga rețetă în video.  

Vitra © 2024