Codul Galben de caniculă ne impune să creăm noi idei gastronomice.

Codul Galben de caniculă ne impune să creăm noi idei gastronomice.

Cheful Ian Masliukov ne-a delectat cu o combinație perfectă de sezon dintre Pepene Verde și brânză cu sos de citrice, frunze de vie și un desert savuros.

Ustensile necesare:

Ingrediente:

Pepene verde, lime, lămâie, frunze de viță de vie, portocale, ulei de măsline, frunze de mentă, brânză, semințe de floarea soarelui, frunze de coriandru.

Metodă de preparare:

Se taie și se curăță de coaja și sâmburi o parte de pepene verde, se stoarce sucul de lime, lămâie și portocală. Pepenele verde mărunțit se toarnă în blender profesionist Stalgast împreună cu sucul de citrice, se mai adaugă puțin ulei de măsline și câteva frunze de mentă. Sosul omogenizat se toarnă într-un dispenser Yato, și se aranjează pe farfurie. Pepenele verde rămas, se taie bucăți egale și se pun pe sos. Deasupra se presoară cu brânză mărunțită, frunză de vie tăiată mărunt, semințe de floarea soarelui și frunze de coriandru. Totul se pune la rece în vitrina frigorifica YATO Gastro. Rețeta care te va salva de caniculă este gata! Combinația dintre dulce și ușor acru cu siguranță te va uimi.

Ingrediente desert:

Fistic măcinat, vișine, afine, zahăr brun, frișcă, prune.

Metodă de preparare:

Se încălzește cuptorul, pe o tavă se prăjește fisticul mărunțit. Utilizând plita cu inducție YATO și o cratiță din inox, preparăm vișinele și afinile în zahăr brun. Într-un bol separat sa pregătit frișca. După ce pudra de fistic este prăjită se pune ca primul nivel într-o cratiță din fontă și se acoperă cu fructele caramelizate apoi se adaugă intens frișca și se decorează cu felii de prună. Savurati cu plăcere! 

 

Vitra © 2023